Turkse supermarkt

De gemakkelijkste manier om spontaan een vakantiegevoel op te wekken, is om een bezoekje te brengen aan de Turkse supermarkt hier in Veendam. Als je binnenloopt dan ruik je een heerlijke mix van kruiden en broodjes en op de achtergrond speelt sfeervolle muziek. Je kunt er niet voor alle boodschappen terecht, maar op zich kom je wel een heel eind. De meeste groenten en fruit zijn niet voorverpakt, dus als je bij wijze van spreken 1 champignon nodig hebt dan kan dat. Ze hebben ook lekkere olijven, noten en koekjes (zie onder).

Om niet te vergeten: de vriendelijke medewerkers kunnen je alles vertellen over hun producten. Waar het bij de grote supermarkten nog wel eens aan ontbreekt. Zo herinner ik me nog een voorval van jaren geleden toen een kassameisje aan me vroeg wat voor soort groente ik had gekocht. Toen ik zei dat het om een knolselderij ging zei ze dat ze daar nog nooit van had gehoord. Tja, ik vind het wel belangrijk dat je weet wat er in een winkel te koop is, maar goed. Vervolgens zag ze de andijvie aan voor ijsbergsla.

Op de één of andere manier lukt het niet om de grootgrutters te ontlopen. Zij hebben altijd wel iets in het assortiment wat de kleine ondernemers niet hebben. Maar we doen ons best om zoveel mogelijk bij deze laatste categorie te kopen.

Ik eet ze zelf niet, maar vind deze zelfgemaakte koekjes er wel kunstig uit zien.

8 gedachten over “Turkse supermarkt

 1. Ook ik kom graag in ‘exotische’ winkels om van de sfeer, hulpvaardigheid én de lekkere etenswaren te genieten. Je kunt er ingrediënten vinden die ze niet in de gewone supermarkten hebben.

 2. Ik kom er ook regelmatig. Niet in Veendam hoor 😉
  Voor de verse en gedroogde kruiden. Erg goedkoop en in grote verpakkingen te koop. Beter dan die kleine potjes bij Appie.

 3. Helaas nu te ver maar ik ben dol op simmik en burek. Broodsoort en een hartige pannenkoek met diverse vullingen. Het vlees is er verser dan bij de grote bedrijven. Voor jaren klant geweest.

 4. Ik koop ook het liefst bij kleinere winkels maar daar zijn er helaas niet zo veel meer.
  Met de exotische winkeltjes heb ik dan weer niets, ben een echte Hollandse pot eter en gebruik nauwelijks kruiden, de meeste vind ik echt niet lekker ruiken.

 5. Ik sla dat soort winkels altijd over, ik ga graag naar de groente en kaasboer, en voor de rest is het de supermarkt.

 6. Het voordeel van op een dorp wonen, is dat er veel kleine grutters zijn. Ik vind dat wel zo prettig. Al ontkom ik er niet aan om naar de AH te gaan. Een Turkse winkel hebben we dan weer niet…

 7. Ik ken die winkels wel maar was er nog nooit… misschien toch maar eens binnenlopen en me laten verrassen dus

 8. Zelf koop ik ook graag in een winkel. Mijn groenteboer drukte laatst met zijn duimen op het voorhoofd van een vrouw om te kijken of ze al rijp was. Toch leuk om mee te maken.

Reacties zijn gesloten.