Van Gogh Huis

In Veenoord staat het Van Gogh Huis, waar de wereldberoemde schilder in 1883 twee maanden neerstreek. De rusteloze Vincent werd verliefd op de Drentse natuur en schilderde in deze korte periode ongeveer 40 werken. Hier vond hij zijn definitieve stijl, die terug te zien is in de overbekende schilderijen die hij in Frankrijk maakte. Vincents kamer in het Van Gogh Huis ziet er nog net zo uit als toen. In een korte film speelt acteur Mike Reus voor Vincent en de mooie teksten die hij zegt zijn afkomstig uit Van Goghs brieven aan zijn broer Theo. Behalve een begenadigd schilder was hij ook een goede schrijver. Ondanks zijn eenzaamheid beleefde hij enorm veel plezier aan het authentieke Drenthe.

Voor meer informatie: zie www.vangogh-drenthe.nl

8 gedachten over “Van Gogh Huis

  1. Een groot kunstenaar!
    Als je het bed ziet, is het net of Vincent er vannacht nog in geslapen heeft…
    Fijn dat je deze foto’s op je blog geplaatst hebt.

  2. Een heel mooi pandje, wat leuk dat je het kunt bezichtigen. Leuk die sunlicht zeep in de lade. Die ken ik nog wel uit mijn jeugd.

  3. Wat een leuk huisje, ik hou ervan. Nuenen is niet ver hiervandaan heeft ‘ie ook gewoond. Het is wat ver weg maar ik zet het op mijn lijst mocht ik er eens in de buurt zijn.

Reacties zijn gesloten.