Wat een gepuzzel

imageIn de zaterdagkrant voor de kerst stond de puzzel van Dr. Denker weer in het Dagblad van het Noorden. Elk jaar tijdens de kerstdagen laat de dokter de hersenen van duizenden mensen kraken. Als je de veertig cryptische rebussen hebt opgelost, vormen alle woorden onder elkaar een slagzin. Ik had me er nog nooit aan gewaagd, maar toen ik een paar plaatjes had ontcijferd kreeg ik de smaak opeens te pakken. Uiteindelijk wisten we vijftien antwoorden te vinden; dat leverde te weinig letters op voor de slagzin, maar ik kijk nu al uit naar de krant van aankomende zaterdag waar alle antwoorden in staan (en ze ook uitgelegd worden).

Een andere puzzel is de roman waar ik anderhalf jaar geleden mee ben begonnen. Een mysterieus verhaal over vijf oud-klasgenoten en een geheim. Vanmiddag las ik de twintig pagina’s die ik in de zomer van 2016 heb geschreven nog eens door. Ik werd zelf nieuwsgierig naar het vervolg van het verhaal en besloot om de draad weer op te pakken. Ik heb er vier pagina’s bij geschreven én ik heb een aantal dingen in de eerdere pagina’s veranderd omdat ze onlogisch waren. In mijn verhaal spelen de karakters van de mensen die erin voorkomen een grote rol, dus dan is het belangrijk dat er een logica in hun gedrag en uitspraken zit. Geen idee of ik het verhaal nog dit jaar kan afronden, maar het gaat in eerste instantie om het mooie proces van schrijven en het bedenken van een eigen wereld.

6 gedachten over “Wat een gepuzzel

  1. haha ik kijk ook uit naar de oplossingen… al had ik ze wel allemaal en kan ik ze ok uitleggen.

    Dat boek wil ik dan tzt wel lezen

  2. Misschien leuk om eens wat online te publiceren, maar misschien ook niet.
    Ik heb zelf een hekel aan puzzels, dat sla ik altijd over.

  3. Leuk zulke puzzels. Het houdt je hersens bezig en dat kan nooit kwaad. Ik zie op de foto een vis winkel.

  4. Ik zag de puzzel al bij Melody maar heb me er niet aan gewaagd hoewel puzzelen wél leuk is. Fictie schrijven lijkt me heel moeilijk, ik kan het niet téveel voetangels en klemmen zoals jij hier al aangeeft. Maar ik wens je natuurlijk succes.

Reacties zijn gesloten.