Elke zzp-er wordt ermee geconfronteerd: er moeten nieuwe klanten worden gezocht, bestaande klanten moeten tevreden gehouden worden én er zijn legio bedrijven die bereid zijn om je (vooral met het eerste) te willen helpen. Dat doen ze op verschillende manieren; via een website met een ‘handige’ zoekfunctie, voor een betere vindbaarheid in Google te zorgen of je een vermelding in een bedrijvengids te verkopen.

Vandaag zat er een vertegenwoordiger uit die laatste categorie bij ons op de bank. Hij kwam in eerste instantie voor mijn vrouw, maar ik zat er ook bij omdat ik altijd benieuwd ben wat mensen voor verhaal afsteken. Nu is dat ook een beetje flauw van mij, want ik ben altijd zo sceptisch als het maar kan als het op zulke dingen aankomt. Maar goed, iedereen krijgt een eerlijke kans en wie weet is deze bedrijvengids wel een kip die gouden eieren legt.

Toch knapten we al in een vroeg stadium op de man af, omdat hij begon te roddelen over een startende ondernemer uit een klein dorp in onze provincie. Hij vertelde dat deze man min of meer door het UWV werd gedwongen om zelfstandig ondernemer te worden, terwijl het werk in zijn vakgebied niet bepaald voor het oprapen ligt. Hij dreigt door een tekort aan klanten in financiële problemen te komen.

Het is voor niemand goed om éénpitter te worden terwijl je daar zelf niet eens de mogelijkheden voor ziet. Maar goed, dit was informatie die niet voor onze oren bestemd was. Hij noemde de naam niet, maar met een simpele zoekactie in combinatie met het beroep zou het een peulenschil zijn om zijn telefoonnummer te vinden. Toen we de verkoper hadden uitgelaten zei ik tegen mijn vrouw, eigenlijk zouden we die man moeten opzoeken op internet en vertellen dat er door de verkoper van de bedrijvengids over hem wordt geroddeld. Dit soort geroddel zorgt ervoor dat je op je hoede blijft en nooit en te nimmer met zo’n bedrijf in zee gaat.

Zakelijk roddelen

4 gedachten over “Zakelijk roddelen

 • 12 december 2017 om 13:13
  Permalink

  Roddel en achterklap is nooit goed ….

  Vriendelijke groet,

  • 12 december 2017 om 13:42
   Permalink

   Ik denk dat iedereen het met elkaar eens is dat geroddel nooit iets goeds kan voortbrengen…
   Dat sceptisisme herken ik wel, heb ik zelf ook, soms te maar ja die steen is iets dat de ezel wil ontwijken hè?

   en ja sneeuw…bulten 😉 ben blij dat het weer dooi is…

 • 12 december 2017 om 19:48
  Permalink

  Inderdaad, slechte zaak als dit soort mensen over z’n klanten roddelt.
  Toch gaan er mensen met dit soort lui in zee zonder zich te realiseren dat als iemand over de één roddelt hij dat ook over henzelf zal doen.

 • 13 december 2017 om 10:01
  Permalink

  Het gebeurt overal. Ik had hem er op aangesproken en hem netjes buiten gezet. Ik houd totaal niet van zulk gedrag,

Reacties zijn gesloten.