Smerig

Vanmorgen was ik al om tien over acht bij de tandarts voor mijn halfjaarlijkse controle. Meestal is dat niet zo spannend; een beetje tandsteen verwijderen, een korte check en ik kan weer naar huis. Maar een jaar geleden raadde mijn tandarts me aan om tijdelijk een lichte tandartsverzekering te nemen. Er moesten twee oude vullingen vervangen worden. De eerste is in mei vervangen en de tweede vandaag.

De oude, witte vullingen waren later aangebracht dan de lelijke, donkergrijze die ik ook heb. Die laatste zijn dus wel beter bestand tegen de eh… tand des tijds.

De tandarts en de mondhygiëniste waren tevreden over mijn gebit. Ik poets goed en gebruik regelmatig een tandenstoker. Niet iedereen is zo zuinig op zijn gebit. Laatst was er een cliënt geweest die vreselijk uit zijn mond stonk én zijn tanden al zes weken niet had gepoetst. De assistente vertelde dat hij die weken op vakantie was geweest en zijn tandenborstel was vergeten. Met alle gevolgen van dien.

4 gedachten over “Smerig

  1. Tja, een slechte adem en poetsen hóeven natuurlijk niets met elkaar te maken te hebben. Eigenlijk niet netjes van de tandarts om over zijn patiënten te praten met een andere patiënt. Ik neem maar aan dat hij geen naam genoemd heeft!
    Maar jij kunt er weer even tegen.

  2. Niet tandenpoetsen is absoluut geen optie hier… maar een tandarts bezoeken, ja daar vlucht ik met liefde voor…. Ik ben tegenwoordig bij een angst-praktijk, scheelt wel een beetje maar toch schuif ik t nog steeds voor me uit ….vind het verschrikkelijk… elke arts is oke maar een tandarts, nee bedankt.

  3. Het verbaasd me altijd dat er mensen zijn die bang zijn van de tandarts (en dat recht hebben ze) maar dan niet goed voor hun gebit zorgen. Als in niet flossen en niet twee keer per dag poetsen. Dan weet je dat je uiteindelijk een probleem hebt.

  4. bah zeg, die man die je dan beschrijft! Ik poets elke dag en ga regelmatig naar de tandarts. En verzekering is wel in orde.

Reacties zijn gesloten.