‘Band’ en Night of the Guitars 2017

“Band” van een auto.

Gisteren zag ik dat mijn autoband ondanks het nieuwe ventiel alweer was leeggelopen, van 2 bar naar 0,7 bar in 1 dag tijd. Vanmorgen maar weer gelijk naar de garage gebracht met het verzoek om de oorzaak op te zoeken. Je raadt het al: er zit een klein gaatje in de band en het kan niet meer gerepareerd worden. Morgen wordt er een nieuwe band op gezet.

“Band” als in muziek.

Het stormachtige weer maakte duidelijk dat de zomer nu écht afgelopen is. Die zomer was gelukkig vol van bandjes, straatmuzikanten en het muziekfestival “Night of the Guitars”. Dit festival vindt twee keer per jaar plaats, in januari is er een ‘binnenversie’ en in juli een ‘buitenversie’ op het grote plein hier in het centrum. De veelal Veendammer muzikanten spelen dan een set van rocknummers uit de jaren zestig en zeventig. Ik bevind mij het liefst vlakbij het podium en maak meestal wat foto’s. Best een uitdaging om van de snel bewegende muzikanten geslaagde plaatjes te schieten.

image
Marianne van der Velde en Christof Bauwens
Gerry Wolthof
Koos Cramer en Christof Bauwens
Christof Bauwens
Koos Cramer
Coos Grevelink
Ilona van Veen
Ilona van Veen, Marianne van der Velde en Irene Wilkens
Frank Giordano
Djai-Mac Wolthof
Marianne van der Velde
Ad Antonisse
Bé Brakke
Michelle Veldhuis en Marcel Wolthof
Evert Erents
Peter Bloem
Hans Steneker

4 gedachten over “‘Band’ en Night of the Guitars 2017

  1. Dat ze die band niet meteen goed gecontroleerd hebben zeg! Maar goed, nu zal het uiteindelijk ook wel weer worden opgelost.
    En muziek in het centrum is altijd mooi, dat geeft sfeer.

  2. Ik vind het verbluffend dat men niet gelijk de band goed hebben gecontroleerd. Maar goed. Ja bands fotograferen is wel iets aparts. Ik maak altijd bergen foto’s maar er spatten er meestal maar een paar echt uit. Ik laat mijn camera trouwens thuis. Ik vind het een uitdaging tegenwoordig alleen met de telefoon te schieten.

  3. Beetje vreemd inderdaad omdat een gaatje altijd waarschijnlijke is dan een kapot ventiel dus daar had men beter éérst naar kunnen kijken.
    De foto’s laten niet zien dat het lastig is om een foto van een band te maken, ze zijn gewoon keigoed.

  4. Zo’n bandenverhaal is altijd met een waas omgangen hè, je moet maar een garage hebben met betrouwbare lui… die zijn er in dat vakgebied helaas niet zo heel veel.

    Muziek… daar kun je alle kanten mee op 😉

Reacties zijn gesloten.