Appelscha

Gisteren was het prachtig weer en het leek ons leuk om even weer een bezoekje te brengen aan Appelscha. Deze plaats ligt vlakbij de grens van Friesland en Drenthe.

Op de boerenstreekmarkt is er voor elk wat wils. Ik kocht twee boeken voor 1 euro 50.

Via een wandelpad door het bos kom je langs deze zandvlakte.

Veel paddestoelen gezien… We hebben zelf ook paddo’s in onze voortuin.

We zijn al wel eens verdwaald bij het volgen van een route. Volg de blauwe paaltjes, en dan houden de paaltjes opeens op. Maar op de verharde weg hadden ze volgnummers geplaatst, best handig.

Je ziet ze steeds vaker, ook hier in Borgerswold heb je een zogenaamd ‘boomkroonpad’. Ik heb geen hoogtevrees, maar sta niet te trappelen om hieraan deel te nemen. šŸ˜‰

Hier koffie met gebak en achter in de zaak bleek een nostaligisch kookmuseum te zitten.

Een ouderwets kookstel met oven.

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer met de hand te wassen…

Ouderwetse verpakkingen, ik blijf het mooi vinden.

Twee koffiemolens en een ouderwetse telefoon.

6 gedachten over “Appelscha

  1. Ja, zo kom je nog eens wat tegen, toch leuk om te zien, kijken is vaak leuker dan zelf doen. Veel veranderd en veel blijft hetzelfde, maar alles ontwikkeld wel.

  2. Wel erg leuk zo’n boomkronen toch maar ik vrees dat ik het ook niet aan zou durven.
    De laatste foto’s zijn natuurlijk Ć©Ć©n en al herkenbaarheid, al die oude wasmiddelmerken, ik ken ze en heb ze gebruikt, mijn moeder gebruikte die wasbox met wringen nog en ik heb daar ook menigmaal aan die wringer staan draaien voor haar. Leuk!

  3. Prachtig inderdaad… ik ken want schoondochter komt er vandaan maar ook zonder haar kom ik er zeker een paar keer per jaar om er te wandelen (en te fotograferen natuurlijk)

    Mooiiee foto’s weer hoor!!!

Reacties zijn gesloten.