Tijden veranderen

IMG_3778Vanmiddag kocht ik voor het vorstelijke bedrag van 50 cent een leuk boek vol artikelen uit oude Panorama’s uit de periode 1913-1973. Verhalen over o.a. de eerste Amerikaanse zelfbedieningswinkel, de opkomst van Hitler, de bouw van de afsluitdijk en een expositie van Karel Appel. De laatstgenoemde kunstenaar wordt in het artikel tot de grond toe afgebrand. Zijn werk werd in eerste instantie niet begrepen. Dat geldt ook voor de rock en roll, dat in een artikel een ‘kannibalenorgie’ genoemd wordt en een niet bepaald vlijende recensie van een optreden van The Beatles werkt op de lachspieren. “Ze rammen op hun gitaren en hun drummer beukt op het kalfsvel.” Grappig dat bepaalde dingen in het verleden heel anders werden gezien dan nu. Zo is het opvallend dat veel albums die we nu als klassiekers zien, in de tijd toen ze uitkwamen soms als middelmatig werden beschouwd.

Maar goed, los van alle bijzondere verhalen en geschiedenis vind ik de vormgeving ook erg mooi. Ik heb wel wat met ouderwetse letters en nostalgische foto’s.

Panorama foto's2

3 gedachten over “Tijden veranderen

  1. Inderdaad een heel mooi tijdsbeeld….
    Af en toe zie je op rommelmarkten ook nog wel dingen van “vroeger” als is namaak “retro” steeds moeilijker te onderscheiden van écht “vintage”

  2. Mijn vader zal het met veel van die uitpraken eens geweest zijn , de Beatles waren langharig tuig. Karel Appel is wat mij betreft nog altijd onbegrepen maar ik ben het helemaal eens met jouw voorkeur voor deze vormgeving.

Reacties zijn gesloten.