APK

De prijs voor de grote beurt was al behoorlijk fors (500 euro), maar toen de garage belde dat de koplampverstelling van mijn auto defect was en ze dit voor 350 euro extra konden repareren begon ik even te steigeren. Een andere optie was de complete koplampen te vervangen voor ‘slechts’ 1100 euro. Ik had nog twee weken de tijd voordat de APK afgemeld moest worden dus bedankte ik voor de eer en liet het alleen bij een grote beurt.

Een neef van mijn vrouw heeft in vijf minuten tijd het afstellen van de koplampen geregeld. Hij was ook erg verbaasd dat deze simpele handeling zo veel geld zou moeten kosten. Wat dat betreft besef ik me nu ook goed dat ik niet altijd blind kan varen op mijn voorgevoel. Want die was goed toen ik voor het eerst de (voor mij) nieuwe garage binnenstapte. Dat ze een poging hebben gedaan om mij een poot uit te draaien is erg jammer. Want ze hebben mij nu als nieuwe klant verloren.

Waarschijnlijk zien ze van tien kilometer afstand dat ik geen verstand van auto’s heb en dat ze mij wat dat betreft alles wijs kunnen maken. Ondertussen heb ik een betrouwbare partij gevonden die de APK opnieuw uitvoerde en na een paar kleine reparaties de auto goedkeurde. Nu kan ik weer een jaartje vooruit.

5 gedachten over “APK

 1. ja, als ze de prijs een beetje fatsoenlijk houden kunnen ze meer verdienen, nu maken ze het zo duur dat men op zoek gaat. Zo slaan ze de plank goed mis.

 2. Weet je wat een trieste zaak is dat jij niet de 1e bent die zoiets overkomt, er zijn zelfs al vele tv-programma’s aan gewijd.
  Als je als vrouw met je auto bij de garage komt heeft men dat km-zicht niet nodig (denkt men) en ben je dus gelijk al het haasje.
  Gelukkig heb ik totaal geen verstand van auto’s maar mijn man daarentegen wel dus als mijn auto iets moet ondergaan laat ik de garage altijd met hem bellen ipv met mij… Nog gelukkiger kan ik melden dat wij een heel betrouwbare garage hebben gevonden nadat we een keer fors onze neuzen stootten.

  Wat een ellende in die business hè?

  Hoe dan ook, jij kan weer ff vooruit, een heel fijn maar bovenal veilig jaar gewenst. Mocht je nog een betrouwbare garage zoeken kom dan naar Assen en ga naar Jawad (http://www.jawadcars.nl) …bij ons om de hoek overigens dus als je er bent kom dan gerust een bakkie halen 😉 ….fantastische mensen daar die de slechte naam die veel buitenlanders hebben absoluut geen eer aan doen 😉
  Mohammed is de grootste van alle toppers daar 😉

Reacties zijn gesloten.