Bollen en Bergen

IMG_1464

Eigenlijk is het een beetje vaste prik geworden om rond deze tijd van het jaar een weekend te logeren in het Noord-Hollandse Bergen. We logeerden in een pension niet ver van het centrum en we kennen de eigenaresse al jaren. We genoten van het kunstenaarsdorp, bezichtigden het museum Kranenburg, struinden over de markt, liepen over het strand langs de zee en dronken een glaasje in de ‘Taverne’, een gezellig muziekcafé. Er werd een rock-karaoke met band gehouden en het leek me leuk om ook een nummer te zingen. Dat werd ‘All right now’ van de band Free. Helaas waren er niet veel deelnemers, naast mij nog drie om precies te zijn, dus we waren redelijk op tijd weer terug in het pension.

Gistermiddag brachten we een bezoek aan Alkmaar, dat op 4 kilometer afstand van Bergen ligt. Het was natuurlijk erg rustig aangezien het eerste Paasdag was. Hier en daar zag je dat mensen aan de paasbrunch zaten. De straten waren vrijwel leeg en alleen de horeca deed goede zaken. Het is op zich ook wel prettig als alle winkels gesloten zijn, dan kun je je echt concentreren op het bezichtigen van de mooie gebouwen, de straatjes, het groen en de vele monumenten (400 in totaal!). Op de onderste foto zie je het oudste huis van Alkmaar, gebouwd in 1540.

 

IMG_1455 - Edited

4 gedachten over “Bollen en Bergen

  1. ja, altijd leuk om eens ergens te kijken en te genieten! Ik hou wel van oude straatjes maar ook erg van mooi weer.

  2. Prachtige omgeving daar. Wij logeerden ook al eens een weekje in Bergen en vonden er vooral de natuur in de omgeving geweldig. Maar met Alkmaar is ook niets mis, beeldschoon dat oude huisje, zóveel mooier dan de nieuwbouw van tegenwoordig.

  3. Prachtig daar he…. zo jammer dat veel van die oude bouwwerken verloren zijn gegaan…. gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor behoud.

    En ja bollenvelden… ze beginnen te komen, prachtig gezicht, ze zijn ook in Drenthe te vinden….

Reacties zijn gesloten.