Toen ik vanmorgen de foto’s van de gasexplosie in een appartementencomplex hier in Veendam zag voorbij komen, kon ik mijn ogen én mijn oren niet geloven. Want ondanks dat de knal zeer luid moet zijn geweest zijn we er niet wakker van geworden. En dat op nog geen kilometer afstand. Om kwart voor zeven vlogen de bakstenen, balken, dakpannen en ramen door de lucht en zo kwam er gelijk ook een einde aan het leven van de 37-jarige man die de explosie had veroorzaakt. Volgens buren had hij psychische problemen en had hij al twee jaar geleden gezegd dat hij op deze manier zijn eigen leven wou nemen. Hij is de enige die omgekomen is en de ravage is groot. Niet alleen is een deel van het complex verwoest, ook bij de overburen zijn de ramen eruit gesprongen. De medebewoners zijn gelijk geëvacueerd en kunnen hun huis voorlopig niet meer in. In en in triest dat iemand door zo’n persoonlijke beslissing zoveel anderen het ongeluk mee heeft ingesleurd.

Ravage

4 gedachten over “Ravage

 • 19 april 2017 om 21:44
  Permalink

  Ik zag het vanmorgen in het nieuws, pff wat een ellende. Hoop dat die mensen snel een oplossing vinden.

 • 19 april 2017 om 22:07
  Permalink

  Ik moest aan je denken vanmorgen toen ik het op het nieuws zag en vroeg me af of het bij jullie in de buurt was. gelukkig nog wel ver genoeg weg om er geen last van te hebben maar het is inderdaad verschrikkelijk dat iemand zo’n beslissing neemt, zelfs al kon hij misschien niet helemaal overzien hoe groot de ravage zou worden, afschuwelijk!

 • 20 april 2017 om 08:59
  Permalink

  Er is heel wat mis in Nederland betreffende de GGZ. Je hoort en leest het meer. Mensen kampen jaren met problemen voor ze geholpen worden als dit al gebeurt. Maar het is wat wij, burgers van dit land willen zo bleek ook 15 maart weer.

 • 20 april 2017 om 22:40
  Permalink

  En ook zeer triest dat zo`n gevaarlijke gek tussen de mensen mag wonen. Het leven is levensgevaarlijk.

Reacties zijn gesloten.