Ravage (deel 2)

De sloopwerkzaamheden aan het ontplofte appartement zijn begonnen. Het is net alsof er een hap uit het gebouw is genomen. Ik denk dat ze uiteindelijk het hele rechterdeel moeten afbreken. Twee appartementen zijn in elk geval helemaal weggevaagd. 

De omgekomen veroorzaker werd door een oude vrouw omschreven als ‘lief’ en ‘zacht’ maar wel heel erg in de war. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat hij enorme psychische problemen had. De instanties hebben misschien ook gefaald maar hij wilde zelf ook niet meewerken. Het lag niet aan hem zelf maar aan alle anderen. Hij heeft jaren geleden al aangekondigd dat hij van plan was om ‘het gas open te draaien en dan een dikke joint op te steken’. 

Door de explosie raakte het huis aan de overkant zo beschadigd dat er gelijk een illegale wietplantage werd blootgelegd. 

De veelal oudere bewoners zijn opgevangen door familie, vrienden en de gemeente die woningen beschikbaar heeft gesteld. Ondanks dat het allemaal goed afgehandeld lijkt te worden is het een drama voor tientallen mensen die van het ene op het andere moment hun woning moesten verlaten. Een gebeurtenis die je nooit weer vergeet. 

5 gedachten over “Ravage (deel 2)

 1. Het lijkt me inderdaad verschrikkelijk, waarschijnlijk zijn er ook veel persoonlijke bezittingen verloren gegaan en die zijn vaak onvervangbaar.
  Vooral oudere mensen zullen nooit meer rust hebben in huis en misschien wel altijd angstig blijven.

 2. Vreselijk!

  Ik loop achter met mijn blogrondjes.

  Maar goed dat jij veilig en onbeschadigd bent.

  Ja, voor de slachtoffers blijft het een ramp.

  Zielig voor de veroorzaker van dit alles.

  Meelevende groet,

 3. Het is doodeng zoiets. Ik woon ook in een appartementencomplex. Zulke mensen moeten daar niet tussen wonen, levensgevaarlijk! Dan maar onvrijwillig weghalen en desnoods opsluiten, zeker als het al voorspelt is.

 4. Het is inderdaad dramatisch als zoiets je overkomt… het leven was ook drama voor de veroorzaker…. dat niemand afdoende hulp kon bieden is een nog groter drama eigenlijk want dit soort gebeurtenissen dreigen op veel meer plaatsen dan wij ons in het algemeen bewust zijn.

  Ik wens in ieder geval alle betrokkenen veel sterkte toe en hoop dat alles goed opgelost wordt voor iedereen.

Reacties zijn gesloten.