Een kikker inslikken?!?

Rotklusjes horen bij het leven en ooit las ik ergens dat je het beste aan het begin van een dag een ‘kikker kunt inslikken’. Nu klinkt dat nogal onsmakelijk, maar er wordt eigenlijk mee bedoeld dat het goed is om iets moeilijks of iets wat vervelend is gelijk aan het begin van de dag uit te voeren. Ik ben af en toe heel goed in dingen uitstellen en voordat je het weet heb je dan een lijst met dingen in je hoofd waar je tegenop gaat zien. Maar gisteren is het gelukt om een aantal uitgestelde klusjes te doen en het gekke is dat het me minder tijd kostte dan ik vooraf dacht.

Eén van de dingen die ik te vaak uitstel is het bellen of mailen van klanten die hun factuur nog niet hebben betaald. Het voelt als schooien, je bent bang voor gezeur of smoesjes maar het moet nu eenmaal gebeuren. Het vorige bedrijf waar ik heb gewerkt had een slecht debiteurenbeleid en is mede daardoor failliet gegaan. Ik heb in principe een betalingstermijn van twee weken, wat op zich heel redelijk is denk ik. Maar toch komt het best vaak voor dat mensen dan nog niet hebben betaald. Enerzijds wil je de onderlinge relatie goed houden, aan de andere kant moet je voor jezelf opkomen. Maar als ik hoor dat er in sommige branches een betalingstermijn van 90 dagen (!) is dan mag ik eigenlijk niet klagen…

Nu weet ik best dat uitstelgedrag menselijk is, maar ik probeer mijn leven in dat opzicht toch te beteren en eens vaker ‘een kikker in te slikken’. Want soms gaat het helemaal niet om ‘kikkers’, maar om dropjes… Want het blijft een wonder dat je ook bepaalde simpele klusjes tot in den treure kunt uitstellen. Je weet dat het je tijd noch moeite kost, maar toch leg je het naast je neer. Een mens is een raar iets…

4 gedachten over “Een kikker inslikken?!?

  1. Ja, voor zulk werk moet je ook geschikt zijn, en stevig in je schoenen staan. Je hebt natuurlijk recht waar je recht op hebt. Nare dingen, zoals de tandarts, doe ik het liefde meteen vroeg in de ochtend, anders zie ik er de hele dag tegenaan.

  2. Mijn zwager heeft het zelfde probleem en die houd 2 maanden aan als betalingstermijn. En nog moet hij vaak achter zijn zuur verdiende geld aan. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het moet maar ja.

  3. Als de toon van de brief netjes is kun je inderdaad beter direct na 2 weken aanschrijven zo’n bedrijf wéét dan je er achterheen zit . Het is al erg genoeg dat het moet want als je iets besteld heb moet je betalen en dat wéét je toch!

Reacties zijn gesloten.