Twee maanden

Deze site bestaat nog maar twee maanden, maar de lijst van gearchiveerde berichten is al wat langer. Dat komt door het volgende. Ik heb vorig jaar enorm zitten switchen tussen blogs. Zo had ik als naam ‘De Bankhangman’ bedacht en zat ik onder een WordPress account te werken. Dat beviel mij niet zo en ook de naam ging mij meer en meer tegenstaan. Terug naar de oude schuilnaam die ik gebruikte van 2006 tot en met 2011 wou ik ook niet; “Mikeboy” was destijds al een belachelijke naam voor een begin-dertiger en nu ik tien jaar ouder ben is het helemaal ongeschikt.

In maart had ik ‘De vrolijke Groninger’ verzonnen en die registreerde ik onder Blogspot. Na een aantal weken trok ik de conclusie dat die naam niet representatief was vanwege de serieuze toon van de site. Maar goed, de latere berichten die ik onder die naam schreef heb ik kunnen meenemen naar dit Veendammerman blog. Eerst weer onder een WordPress account, totdat ik me realiseerde dat alle content pas ├ęcht van jezelf is als je het onderbrengt onder een eigen domeinnaam.

Een blogje uit de “Mikeboy”-tijd (maart 2008). Klik voor de grotere versie.

Tijdens de vijf jaar dat ik onder de naam ‘Mikeboy’ blogde, gebeurde er van alles. Ik kocht mijn eerste huis, verloor mijn beide ouders, raakte tot twee keer toe werkloos en begon met mijn eigen bedrijf. Mijn site was in het begin licht humoristisch van toon maar dat veranderde uiteraard door alle ervaringen die ik had. Ik kon veel van me afschrijven, maar de glans was er wel vanaf. Toen ook nog twee medebloggers kwamen te overlijden (1 aan kanker en 1 aan zelfmoord, de laatste kende ik redelijk goed in het echte leven) had ik het gevoel dat het tijd was om te stoppen en trok ik de stekker uit de site. De leukste verhaaltjes heb ik wel gebundeld in een boekje.

Nu hopen dat ik weer jaren vooruit kan, hier op Veendammerman. In elk geval leuk dat jullie komen kijken ­čÖé

5 gedachten over “Twee maanden

 1. ja, de wondere wereld van het internet.
  Ik begon als Renesmurf en heb dat maar gehouden, nooit verder over nagedacht.
  En ik hanteer mijn eigen humor dat niet door iedereen begrepen wordt, dat is ook niet erg.
  En al te persoonlijke dingen hou ik voor me.

 2. Dus al een heel blogverleden kun je wel zeggen. En heel wat meegemaakt in korte tijd dat inderdaad wel van invloed is op de manier van schrijven.
  Ook bij mij zijn er in de 11 jaar dat ik blog al wat blogmaatjes overleden waarvan de meest ingrijpende vriendin Marion die ik leerde kennen omdat zij op mijn logjes reageerde. Ze werd in 9 jaar mijn beste vriendin in het echte leven.

 3. Niemand ontkomt aan nare ervaringen… en al hoe verdrietig dat ook is, het heeft ook iets goeds in zich, we leren ervan.

  Ik blog as april 14 jaar…. toen begonnen met dezelfde naam als nu en die is altijd gebleven. Eerst bij web-log.nl dat later veranderde in weblog.nl en weer later in wordpress… ik hou van sleutelen en dat kan in een gratis blog niet meer sinds men veel dingen onmogelijk ging maken dus toen ik een eigen domein cadeau kreeg was ik daar heel erg blij mee en dat doe ik dus nog steeds.

  Heb in de loop der jaren wel veel ‘bij-blogs’ gehad. Vooral in het begin had ik een succesvolle test-blog omdat toen maar heel weinig mensen wisten wat mogelijk was en wat niet en ik puzzelde graag en wilde veel, dus testte van alles en nog wat uit…
  Die, en alle anderen, zijn allemaal weer opgeheven op zeker moment. De enige die ik nu nog naast mijn eigen heb is een sinterklaasblog voor een sinterklaasspel dat ik al jaren organiseer en een foto-uitdaging-blog die ik per as juli van een engelse dame ga overnemen.

  Hoe dan ook… het bloggen is een prachtig iets, zolang men het maar doet omdat men het wil en niet omdat men zich verplicht voelt.

 4. Pff wat een geschiedenis zeg!
  Je domeinnaam vind ik leuk, ik heb hetzelfde hoor zolang ik die paar tientjes neer tel is het echt van mij.

Reacties zijn gesloten.