Lekker bakkie

De cafetière en de percolator

We zijn vorig jaar op vakantie in Italië geweest en dronken daar regelmatig een heerlijke bak cappucino of espresso. Eenmaal weer terug in Nederland stak de filterkoffie er een beetje bleekjes bij af, reden dat we op zoek gingen naar manieren om de Italiaanse kwaliteit te benaderen. Zonder een dure koffiemachine te kopen. 

We kochten een percolator, een ouderwets pruttelketeltje waarmee we een lekker bakkie kunnen zetten. Opgeschuimde melk erop en je waant je in Italië. Bijna. Na een tijdje gingen we ons koffiezetapparaat toch weer vaker gebruiken, de macht der gewoonte, maar dan wel met dezelfde verfijnde koffievariant als die we in de percolator gebruikten.

Mijn vrouw opende haar praktijk aan huis en kwam op het idee om een cafetière aan te schaffen. Grove koffie, pas gekookt water erop, even laten staan en tenslotte met een zeef de koffieprut naar onderen drukken. Gaat ook prima. Voordeel is dat je eigenlijk alleen een waterkoker nodig hebt en het koffie maken op zich niet in een apparaat gebeurt maar in een kan met filter.

Een lekker bakkie met een krantje en dan heb ik een heerlijke zaterdagmorgen ?

6 gedachten over “Lekker bakkie

  1. Oef die percolater….verschrikkelijk, mijn moeder gebruikte zo’n kreng vroeger altijd…. Pas bij schoonmoeder werd ik echt koffieleut….
    tot aan afgelopen oktober het mij verboden werd…. ben inmiddels volledig gewend aan de thee en ook daarin zijn smerige en lekkere smaken te vinden, gelukkig heb ik in de laatste categorie nu mijn favoriet gevonden 😉

  2. De percolator ken ik nog wel, ik had ooit een klein model om voor 1pers. een kop koffie te maken. Ik vond het niets. Wij gebruiken een gewoon koffiezetapparaat waar het water door een folter loopt.

  3. We hebben hier een stuk of 3 cafetières en uiteraard ook een percolator. De cafetière is het meest favoriet naast de filterkoffie want die is hier ook buitengewoon goed. Overigens doe ik nooit melk of suiker in de koffie. Daar verpest je de koffie mee.

Reacties zijn gesloten.