Sneeuwpret?

Ik kreeg even een déjà vu toen ik vanmorgen aan het sneeuwruimen was… Vorig jaar rond deze tijd was het nog een stukje heftiger en toen moest ik de auto letterlijk uitgraven. Aangezien ik normaliter niet zoveel hoef te rijden had ik het sneeuwvrij maken van de auto toen tot het laatste moment uitgesteld. Niet zo verstandig, want het ijs zat helemaal vastgevroren op de wagen en het kostte me enorm veel moeite om het weer schoon te krijgen. Daarom heb ik me voorgenomen om met zulke sneeuwdagen de auto niet te vergeten, ook al hoeven we de weg niet op.

De postvrouw zei nog dat juist de sneeuwvrije gedeeltes op straat glad zijn; vaak is het veiliger om door de sneeuw te lopen. Dat konden wij vanmiddag zelf ondervinden toen we even wat boodschappen gingen halen. Sommige stukken van de straat waren nattig en andere delen waren opgevroren en spekglad.

Voor de kinderen in de buurt was het wel dikke pret. Vroeg in de ochtend zag ik al een kindje op een slee zitten. Eind van de middag zette de dooi in… Regenachtig en een half graad boven nul. Denk dat de sneeuw binnenkort wel weg is. Best een mooi gezicht, maar ik heb er verder niet zoveel mee.

Kreeg ook een bericht dat mijn stiefbroer een dochtertje heeft gekregen. Zijn vriendin was rond nieuwjaarsdag uitgeteld. Ze grapte dat de weeën misschien wel tijdens het wokken zouden komen. Volgende week dus op kraamvisite.

3 gedachten over “Sneeuwpret?

  1. Ja, een op zich wel mooie witte wereld, vooral leuk voor kinderen, dat zag ik hier ook. Zelf liet ik de auto staan, we gingen wandelend wandelen.

  2. Gefeliciteerd met je nieuwe nichtje, wat leuk.
    Het heeft heir maar een héél klein beetje gesneeuwd, niet de moeite waard om een slee tevoorschijn te halen, best wel jammer eigenlijk. De auto was ook zó schoon, de sneeuw was nog niet vastgevroren. en het was goed te rijden i hier in de buurt.

Reacties zijn gesloten.