Delft

Het is bijna niet voor te stellen dat het nog maar twee dagen geleden is dat de eerste schaatsmarathon van het jaar in het Groningse Noordlaren is gehouden. Hier in Rotterdam ligt geen vlokje sneeuw. We hebben gister niet alleen heel wat kilometers afgelegd; het is net alsof we terug in de tijd zijn gegaan. Vandaag was het mooi helder weer, net zoals bijna een maand geleden toen we in Dokkum waren. 

Vandaag brachten we een bezoek aan Delft. Geïnspireerd door de vele LP’s en CD’s van mijn zwager kon ik het niet laten om de drie platenzaken die Delft rijk is te bezoeken. Uiteindelijk een verzamel-CD gekocht van 10CC, een band waar ik laatst een boeiende documentaire van zag op TV. Gevarieerde muziek en creatieve composities met veel melodie. 

Ook kocht ik een album van de Peter de Wit creatie Sigmund. Ik ben een stripliefhebber en was dus even stil toen ik hoorde dat Jan Kruis was overleden. Een aantal jaren terug werd er een mooie expositie van hem gehouden in het Groninger stripmuseum. Hij bedacht en tekende de overbekende stripreeks “Jan, Jans en de kinderen” en kon ook heel mooi schilderen. Een groot talent.

Heerlijk gegeten in het voormalige postkantoor, wat nu is omgebouwd tot een restaurant. Een plate met zes gerechten: pompoensoep, witlofsalade, teriyaki zalm, aardappelpuree, wildstoofpotje en quiche. Dankzij de iPhone de weg weer terug naar de auto gevonden. We waren anderhalf jaar niet in Delft geweest, maar ze zijn nog steeds druk bezig met werkzaamheden. Wel een prachtig historisch stadscentrum met mooie gebouwen, kerken en grachten.

Delft

3 gedachten over “Delft

  1. Het uur van de wolf, met 10CC. Ik zag de docu ook en vooral de uitleg hoe I’m Not In Love is gemaakt vond ik uitermate boeiend.
    Ik heb zelf ook nog heel wat Lp’s staan. Ik kocht er afgelopen vrijdag ook weer een bij. Muziek hoort bij het leven.

  2. ja, zo kom je nog eens ergens. Ik ben nog nooit in Delft geweest, wie weet komt dat nog.
    Ik had meer met Peter van Straaten dan met Jan Kruis, hoewel dat ook een aardige man was. Maar wat humor betreft.

  3. O ja Delft is prachtig en inderdaad zéker in de sneeuw, maar dat zat er even niet in.
    Wél ijs hoorde ik op regionale omroep, er wás vandaag een gracht in Delft waarop geschaatst werd. Wij komen meestal alleen in de zomer in Delft, dan is het een heerlijk ritje op de fiets langs de vliet van een kleine 5 kilometer.

Reacties zijn gesloten.