Autoperikelen

Ik heb totaal geen verstand van auto’s. Toen mijn kar laatst niet wou starten, vlak voordat we een lange rit naar het zuiden des lands wilden maken, wist ik dus gelijk al dat ik de hulptroepen moest inroepen. In mijn geval is dat de Wegenwacht. Meestal heb ik hun nodig als ik nog bij huis sta; slechts één keer heb ik ze onderweg gebeld.

Mijn accu werd vervangen (zat er al twaalf jaar in), de olie werd bijgevuld én de banden werden bijgepompt. Zo’n Wegenwachtauto is van alle gemakken voorzien. Ideaal. Nadat mijn rots in de branding de factuur had doorgemaild en uitgeprint, namen we afscheid en konden we veilig de weg op.

Ik zie de laatste tijd veel borden langs de weg van Autotaalglas. Iedereen kent ze van dat irritante reclameliedje:

“Au, au, au, au, er zit een sterretje in mijn glas. Wanneer het niet gemaakt wordt, scheurt het totale glas.”

Lijkt mij nogal overdreven. Ik heb al een tijdje een ‘sterretje’ (meer een gaatje) in mijn voorruit, maar die gaat echt niet doorscheuren. Ik heb het gevoel dat daar nogal dramatisch over wordt gedaan. Het is best prijzig om het te laten maken. Een paar jaar geleden heb ik een ‘sterretje’ laten repareren en dat kostte vijftig euro. Als je all-risk verzekerd bent is dat misschien gratis, maar dan betaal je weer meer verzekeringspremie. Al met al is het mij een raadsel dat er zoveel reclame voor gemaakt wordt! Ik heb nog maar twee ‘sterretjes’ gehad in de bijna 18 jaar dat ik auto rijd.

2 gedachten over “Autoperikelen

  1. Toch hebben wij ooit wel eens een sterretje in de voorruit gehad dat verder “scheurde”, wij waren gelukkig wel “all-risk” verzekerd en dan dekt inderdaad de verzekering de schade zónder gevolgen voor je no-claim.
    De wegenwacht hebben we eruit geknikkerd toen zij achter “rekenigrijden” bleken te staan. We hebben nooit van hun diensten gebruik hoeven maken omdat we al jaren pechhulp van de dealer in kunnen roepen.

Reacties zijn gesloten.