Wildervankster paardentram

Tijdens de kerstmarkt kunnen mensen een ritje maken met de paardentram. Deze replica werd in 1997 gebouwd, naar het model van de tram die hier van 1880 tot en met 1920 reed. Destijds was het traject van Zuidbroek naar Ter Apel de langste van Europa (45 kilometer). Rond 1910 kreeg de Eerste Groninger Tramway Maatschappij  last van concurrentie van de trein en ging uiteindelijk failliet.

Tegenwoordig kun je de replica tram afhuren voor bijvoorbeeld een verjaardag of trouwerij. Met paarden of met locomotief.

Mooi dat er hier in Veendam een stukje historie bewaard blijft. Zo rijdt hier ook nog een ouderwetse stoomtrein (‘De Star’).

2 gedachten over “Wildervankster paardentram

  1. Wij waren in Den Haag op een kerstmarkt, dáár behoorde een ritje in een door paarden getrokken soort koets tot de mogelijkheden. Het zag er aardig uit maar dit is ook een erg mooie optie, zeker leuk voor een familiefeest.

Reacties zijn gesloten.