16 jaar in Veendam!

Eind augustus woonde ik 16 jaar in Veendam. Toen ik hier in 2007 voor het eerst een sleutel in het slot stak leefden mijn beide ouders nog en was ik nog vrijgezel.

Inmiddels woon ik hier al 9 jaar met mijn echtgenote, en dat is dus langer dan ik hier alleen heb gewoond. Het huis en de tuin zijn in die jaren flink opgefleurd en dat blijft natuurlijk doorgaan.
Veendam zelf is ook veranderd. Er zijn veel woningen bijgekomen en het winkelbestand is uitgedund. Ik heb het gevoel dat er veel meer horeca is, maar de gezellige kroegjes zijn (bijna) allemaal ter ziele.

In 2007 stonden er heel veel huizen te koop en daalde het inwonertal. Maar tegenwoordig gaan er hier ook mensen wonen vanwege de goede ligging ten opzichte van Assen en Groningen, waar het extra moeilijk is om een betaalbaar huis te vinden. Al verbaas ik me ook over de huidige prijzen van de nieuwbouwwoningen die ze hier momenteel aan het bouwen zijn. Die liggen een stuk hoger dan wat ik er destijds voor betaald heb. Dat mag wel logisch zijn, maar ik denk niet dat er veel alleenstaande starters aan de bak met zulke hoge prijzen.

Het bevalt mij (ons) in elk geval nog steeds goed om in Veendam te wonen. Een rustige plaats waar toch van alles gebeurt en veel binnen handbereik ligt.

Een gedachte over “16 jaar in Veendam!

  1. De huizenprijzen zijn ondertussen een beetje “wat de gek er voor geeft”, dat jaagt de prijzen op. Dat gaat natuurlijk ten kosten van mensen die nooit eerder een koophuis hadden. Dat een huis in de loop der jaren meer waard wordt is misschien logisch maar dan toch niet zó snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *