Vakantie in eigen land

Een paar maanden voordat ik aan deze site begon (eind 2016) zijn we een week op vakantie in Italië geweest. Sindsdien zijn we Nederland niet meer uit geweest, behalve een zaterdag in voorgenoemd jaar toen we een kerstmarkt in Duitsland bezochten. Dat was niet erg spectaculair en dus geen reden om een blogje over te schrijven. Voor mij is het dus niet vanzelfsprekend (meer) om naar het buitenland te gaan en in deze coronatijd verwonder ik me er dan ook over dat men er allerlei risico’s en verplichtingen (zoals testen en vaccinatiebewijzen) voor over heeft. Ieder mens is gelukkig verschillend en velen zullen onze korte vakantie naar Noord-Holland niet zo heel bijzonder vinden. Maar wij hebben er wel van genoten in elk geval…

Strandwandeling bij IJmuiden. We misten de zee!
Wat je zoal tegenkomt daar … een lekkere kwal.
Of een meeuw, met een deftig loopje…
Fietstocht van Driehuis naar Zaanse Schans. Ook even met de pont.
Watertoren bij Assendelft.
Best een mooie omgeving en het was lekker fietsweer (20 graden).
Eén van de makke eenden die een kijkje kwam nemen toen we op een terras zaten.
Molens in Zaanse Schans.
De meeste huizen in Zaanse Schans waren in deze stijl en in dezelfde groene kleur.
In de museumwinkel die ingericht was zoals de eerste Albert Heijn in 1887.
De volgende dag naar Haarlem. De Grote kerk op de grote markt.
Er zijn tal van dit soort mooie straatjes in Haarlem.
Mooie muurschildering.
Nog eentje ter afscheid 😉

5 gedachten over “Vakantie in eigen land

  1. Niets mis met vakantie in Nederland hoor. Ik moet héél erg nadenken wanneer ik voor het laatst in het buitenland was, ik denk ongeveer 15 jaar geleden in de winter naar Duitsland geweest in de winter. Vakantie in Nederland is ook alweer 5 jaar geleden , een midweek naar Terschelling . Ik ben heel tevreden met zo af en toe een stedentripje, zelfs dat kan al een vakantiegevoel geven.

  2. Ik ben de laatste keer in Denemarken geweest op familiebezoek/vakantie, en dat is nu denk ik 10 jaar geleden. Ik woon in een prachtige omgeving en heb geen behoefte aan vakantie. Zelfs niet in eigen land. Ik ben liever hier.

  3. Met al dat gedoe aan papieren snap ik zeker niet dat mensen zoiets willen. Ik wil al helemaal niet moeten bewijzen dat ik wat dan ook ben. En zeker niet met een app, 1 hack en ze hebben de gegevens van een heleboel mensen. Nu woon ik niet ver van België en Duitsland en even de grens over voor een boodschap of voor een dagje weg, ja dat mis ik. Maar zou ik dat ook missen als het niet even op en neer rijden was? Ik vraag het me af, ik merkte dat ik de kringloop, mijn familie en het strand miste. En ja in die volgorde, van de laatste twee ben ik namelijk gewend dat ik die niet elke maand zie.
    Ik zou er niet aan moeten denken in een vliegtuig te moeten stappen of op een camping een toilet te moeten delen met 50 mensen. Dat is ook de reden dat ik nu even heel wat minder dingen bezoek. Je weet was hoe het ergens is als je betaald en al binnen loopt.
    Je foto’s zijn stuk voor stuk een compliment voor Nederland.

Reacties zijn gesloten.