Soms kunnen algoritmes ronduit irritant zijn, maar heel af en toe worden je pareltjes gepresenteerd die je anders niet had ontdekt. In dit geval heb ik het over een filmpje op YouTube waarin een stukje van een optreden te zien is van de Cleveland School of Rock. Een dozijn pubers speelt met verve een cover van de band Fugazi (“Waiting room”) en misschien liet YouTube dit wel zien omdat ik laatst wat gegoogeld had over Henry Rollins. Hij is namelijk goed bevriend met de zanger van die band, Ian MacKaye. Geen idee of het zo werkt, maar ik was blij verrast om zulke jonge mensen een nummer te zien brengen dat voor hen uit de prehistorie komt (1988). Het enthousiaste in zowel zang als spel is erg aanstekelijk. Vervolgens ga je een beetje verder zoeken en dan vind je een nog veel mooiere cover, die ik onderaan heb geplaatst.

In eerste instantie moest ik bij ‘School of Rock’ denken aan de gelijknamige film die ik jaren geleden in de open lucht op Lowlands zag. Maar het is ook een internationale organisatie voor naschoolse muziekopleidingen. Er zijn 260 locaties in 9 landen en er worden meer dan 30.000 studenten begeleid. De beste muzikanten vormen een band en mogen op tour om voor een betaald publiek te spelen. Dat ligt vanwege de corona natuurlijk stil, maar in 2018 maakte de Cleveland divisie (met de nickname The Jazz Band Rejex) een tour door eigen land. Het zal heel bijzonder zijn om op die leeftijd (15-18 jaar) zo’n tour mee te maken.

School of Rock

4 gedachten over “School of Rock

 • 17 februari 2021 om 09:01
  Permalink

  Ik dacht ook eerst aan die film.

 • 17 februari 2021 om 09:07
  Permalink

  Prachtige song ook mooi gezongen.

 • 17 februari 2021 om 18:49
  Permalink

  Aan enthousiasme ontbreekt het ze niet hé!, leuk om ze zo bezig te zien.

 • 17 februari 2021 om 19:36
  Permalink

  Jong, en met een uitzonderlijk muzikaal talent en een flinke dosis enthousiasme.
  Mijn dochter zit op zangles en je wil niet weten hoeveel “oude” muziek ze mee krijgt om te oefenen. Leuk! Uiteraard is het niet de bedoeling dat ik meezing (-:

Reacties zijn gesloten.