Voor het eerst weer met het OV

Na vijf maanden alleen maar te hebben gewandeld en gefietst was het tijd geworden om weer eens met het openbaar vervoer te gaan. Met de door mijn vrouw gemaakte mondkapjes gingen we op pad. We moesten achterin de bus instappen en zoals je op de foto kunt zien was de afstand tot de buschauffeur groter gemaakt door het voorste deel met linten af te bakenen. Het was even wennen om met mondkapjes op te reizen en in het begin was het wat benauwd.

Dat wij geen doorgewinterde OV-gangers (meer) zijn bleek wel toen we voor de terugreis bij de verkeerde vervoerder hadden ingecheckt. We zaten in een trein van Arriva maar hadden bij een NS-paal ingecheckt. Even niet goed gekeken. Gelukkig was de conducteur schappelijk en kregen we geen boete en kunnen we het instaptarief van twintig euro terugvragen.

Ik vind het wel jammer dat je niet in de trein zelf kunt inchecken, want dan hoef je niet steeds na te gaan met welke vervoerder je reist. In de bus kun je immers wél in- en uitchecken. Hopelijk komt die mogelijkheid ooit nog een keer.

3 gedachten over “Voor het eerst weer met het OV

  1. Ik denk dat ik helemaal verloren zou raken in het OV. De laatste keer dat ik met de trein reed is al meer dan 20 jaar geleden.

  2. Klopt, dat soort dingen zijn héél onoverzichtelijk geregeld. Vervelend natuurlijk voor mensen die maar weinig met het OV reizen . Het wordt in de trein soms wel omgeroepen dat je uit moet checken als je overstapt naar een andere vervoerder maar soms weet je soms niet eens vooraf met welde vervoerder de verder reist.

  3. Uit bij de 1 in bij de ander, vermoeiend irritant en zo onhandig. Ik hoop verloopig niet met het OV te moeten. Ze zijn duurder geworden de laatste maanden, kleine beetje ik zag het op de bon van iemand die dagelijks dezelfde rit maakt met dezelfde buslijn, dezelfde route en op een enkele keer na ook nog dezelfde tijd.

Reacties zijn gesloten.