De tweede golf

Binnenkort gaan de bibliotheken weer open en daar ben ik blij mee. Want meestal loop ik elke week even binnen om tussen de boeken te snuffelen en een krantje of tijdschrift door te bladeren. Ook leen ik eens in de zoveel tijd een film op DVD, want in de bioscoop ben ik al jaren niet geweest. Kortom: ik heb de bieb het meeste gemist.

We hebben ook heel wat afgefietst de afgelopen tijd. Feitelijk zitten we hier slechts een kilometer of zes vanaf de grens van Drenthe. Net toen ik had geschreven dat ik al zes weken Veendam niet uit was geweest, besloten we om een ritje te maken richting Eexterveensekanaal, wat dus net in Drenthe ligt. Vanmiddag reden we richting Meeden, onderweg schoot ik de bovenstaande foto.

Op 1 juni gaan de terrassen weer open, maar mij zul je daar voorlopig niet vinden. Ik verwacht dat er door de versoepelde maatregelen al snel een tweede golf gaat komen en het zou natuurlijk best kunnen dat de regels dan nog strenger worden. Ik lees net dat het RIVM niet bang is voor een tweede besmettingsgolf maar goed, zij verkondigden eind januari ook dat het coronavirus niet heel besmettelijk was… Wat dat betreft heb ik meer vertrouwen in Merkel en haar adviseurs. Het is niet te hopen dat het coronavirus hetzelfde pad volgt als de Spaanse giep in 1918, want toen overleden er juist meer mensen tijdens de tweede golf.

3 gedachten over “De tweede golf

  1. Lijkt me niet onverstandig om voorzichtig te blijven, Er zullen ongetwijfeld wel weer meer corona patiënten komen door de versoepeling maar laten we hopen dat het onder controle blijft.

  2. Het stond gisteren op de voorpagina van de krant dat er een tweede golf komt. Ik wacht het gewoon af en bekijk het per dag.
    Ik kreeg een email dat de bieb as. dinsdag weer open gaat! Daar ben ik echt blij mee. Kan ik weer een verse voorraad inslaan.
    Blijf gezond en veel leesplezier.

Reacties zijn gesloten.