Kabel TV? Nee!

De afgelopen jaren gebruikten we het TV toestel voornamelijk als beeldscherm voor DVD’s of programma’s op Uitzending Gemist. Het normale ‘live TV’ kijken werd steeds minder populair; niet in het minst door de ellenlange reclameblokken die je als kijker voor de kiezen krijgt. Het niveau van veel programma’s is ook niet bijster hoog en daarbij kan ik niet meer het geduld opbrengen om naar praatprogramma’s te kijken. Bij veel gesprekken wordt je niets wijzer en dan kun je jezelf ook niet meer overtuigen van het feit dat je alleen ‘selectief TV kijkt’.

Twee jaar geleden informeerde ik al eens bij het kabelbedrijf of het mogelijk was om ons abonnement om te zetten naar ‘Internet only’. Op dat moment kon dat nog niet, omdat we middenin een contractperiode zaten. Ik had in mijn agenda genoteerd dat die op 1 december dit jaar was verlopen. Daarom belde ik een week geleden op met dezelfde vraag en toen bleek dat het allemaal snel geregeld kon worden.

Bijkomend voordeel is dat onze internetsnelheid verdrievoudigd is. Als we de TV aanzetten hebben we nu weliswaar geen beeld meer, totdat we een DVD-speler of laptop erop aansluiten. De NPO-zenders zijn sowieso live te volgen via internet en andere programma’s kun je achteraf bekijken. Op deze manier krijg je toch nog van alles mee, maar betaal je niet meer extra voor iets wat je (bijna) nooit gebruikt.

7 gedachten over “Kabel TV? Nee!

  1. Ik heb de TV (die als apparaat al de geest had gegeven) met kabel bijna 15 jaar geleden de deur uitgedaan. Ik keek weinig en de kabel stoorde enorm. Dus ook voor internet (dat bezopen duur was) niet te gebruiken. Sinds die tijd kijk ik via DSL en dat gaat prima. Heb geen reclames en kijk als het mij uitkomt. Betaal alleen voor Internet en telefonie inclussief onbeperkt bellen 38 euro per maand. Tegenwoordig kan je bij 1, 2 en 3 ook de ‘live’-uitzending verschoven bekijken. Dus als ik 5 minuten te laat ben, dan zet ik ‘m 5 minuten terug. M’n laptop heeft ook een veel mooier beeld dan m’n TV ooit heeft gehad en hij verbruikt maar 3,5 watt. Af en toe kijk ik Washington Week op de publieke omroep van de USA of Terra X op ZDF.

  2. Hier kijken we ook zelden tv. Programma;s zoals tegenlicht maar die zijn via internet te krijgen. Echter kunnen we hier nog niet van het abonnement af zonder ook internet kwijt te raken. Een andere internet aanbieder is geen optie omdat we dan heel erg moeten inleveren op snelheid.

  3. Hé, wat een leuk onderwerp! Ik had hier ook een post over. Wij hebben nu helaas weer een tv abonnement, omdat we glasvezel hebben gekregen. Maar van mij had het eigenlijk niet gehoeven, en ik hoop het nog weg te bezuinigen.

  4. Er verandert veel op dat gebied en vooral de jongere generaties spelen daar sneller op in. In ben te laks om het allemaal eens goed onder de loep te nemen maar kan vast ook wel een en ander praktischer (én voordeliger) regelen….zucht, zó geen zin in.

  5. Zelfs van Netflix maakten wij geen gebruik. Het was een gedeeld abonnement van mijn dochter met een vriendin. Ik kijk alleen wanneer de Giro en Tour de France worden uitgezonden en dan meestal nog via mijn smartphone. Ik vind tv’s lelijke, saaie dingen wanneer ze aan staan. En irritante stoorzenders als ze aan staan. En je houdt veel tijd over wanneer je weinig kijkt (-:

Reacties zijn gesloten.