Weekendje Noord-Holland

Alkmaar, Waagplein met het pand van de Alkmaarse Courant op de achtergrond.
In het Kaasmuseum van Alkmaar. Tegeltableau gemaakt ter ere van het 75-jarig bestaan van de Rotterdamsche Melkinrichting.

Alkmaar: zicht op de Kennemersingel, vanaf een voormalig bolwerk.

H. Matthias Laurentius kerk in Alkmaar. De leuningen van de brug zijn gemaakt van takken en stammen.
De bovenkant van het Huis van Achten. Een ‘provenhuys’ / hofje.
Lekker Indiaas gedineerd. Lam tikka, chicken korma, boontjes, linzen, salade en basmatirijst.
Door het Bergerbos en het Duinreservaat van Bergen naar Bergen aan Zee. Van lekker relaxed fietsen was geen sprake. Mensen op mountainbikes, scooters, steps en elektrische fietsen racen je voorbij alsof ze de trein moeten halen. Iedereen met de blik op oneindig; geen tijd om van het mooie landschap te genieten want er moeten kilometers gemaakt worden. Uw nederige verteller raakte van deze fietstocht zo overprikkeld dat ik er een paar uur van moest bijkomen.
De Ruïnekerk van Bergen, van achteren gefotografeerd
Strand van Camperduin.

9 gedachten over “Weekendje Noord-Holland

 1. Het lijkt wel of of de fiets steeds harder moet kunnen, waarschijnlijk om aan de helmplicht van een brommer te ontkomen. Jammer dat jullie fietstochtje daardoor niet echt ontspanning kon brengen.
  Alkmaar heeft heel veel moois te bieden waar ik op die éne dag dat we er waren veel te weinig van gezien heb.

 2. Herkenbare plekken. Over die kneppelbrug loop ik bijna dagelijks.

  Scooters is de duinen? (Die mogen alleen op het brede betonpad tussen Bergen en Bergen aan Zee. Echt in de duinen zie ik ze gelukkig nooit.

  (Verwacht niet teveel reacties, die reCaptcha is niet te doen met andere browsers dan Chrome. En die gebruik ik liever niet.)

 3. Daar is het ook mooi. Die fietsers ken ik hier ook. En verbaasd zijn als ik ze uitscheld omdat ze net langs mijn kat racen met 28 km per uur. Ik vind doorrijden ook lekker hoor en ja ik haal dan ook in maar ik hoef echt geen pacemakerfiets, die snelheid moet uit mij komen. En de rust en genieten ook.

  P.S. Haal je recaptcha aub weg. Er zijn wat andere manieren om spam te voorkomen.

  1. Ik heb hem weggehaald. Hopen dat Akismet nu een beetje beter zijn best doet ?

 4. Alweer een jaar of 4 geleden dat ik daar was. De tijd vliegt. Fietsen hebben we er niet gedaan maar wel veel gelopen.

Reacties zijn gesloten.