De Baggerputten

Melody wees mij op De Baggerputten bij Slochteren. Ik had daar nog nooit van gehoord en dat is waarschijnlijk een beetje beschamend, want het ligt op ongeveer 15 kilometer van ons huis. In dit gebied vind je een afwisseling van grasland, bos, rietkragen, veenplassen en struiken. Dit gebied was ooit onderdeel van het Slochterveld, waar veen wat onder de waterspiegel lag werd afgegraven. Heerlijk om rond te lopen, al is het allemaal nog een beetje kaal en zal het over een aantal maanden vast nog mooier zijn. Een goede reden om in de zomer nog een keer terug te komen.

Af en toe smalle paadjes…
Twee roofvogels in beeld
De verrekijker van mijn grootvader šŸ˜‰
Mos

4 gedachten over “De Baggerputten

  1. Mooi te lezen dat je het met me eens bent…..

    Het behoort overigens tot Slochteren hoor, niet Froombosch. al zou je komend vanaf de achterkant kunnen denken dat het bij Stootshorn (Noordbroek) hoort…

    Ergens eind september / oktober … als de zon ’s avonds ondergaat en het daar in een bepaalde gloed zet… dan is het er sprookjesachtig
    Maar het gebied is divers genoeg om elk jaargetijde prachtig te zijn

    1. Bedankt voor de tip! Ik meen dat ik ergens gelezen had dat het bij Froombosch hoort, maar kan het nu nergens meer terugvinden. Heb het veranderd in Slochteren.

  2. Inderdaad een mooi gebied als ik de foto’s zo bekijk. En het kan alleen maar mooier worden als het voorjaar vordert. Je hebt een prachtig elegante echtgenote , ook dat maakt de foto duidelijk;-)

Reacties zijn gesloten.