Rienne va Plus in Amen

Ernst Jansz is een druk baasje. Op zijn 70e treed hij op met zijn soloshow, met de band CCC Inc. en met Rienne va Plus. Ik had zelf nog nooit van de laatstgenoemde band gehoord, maar dit trio is vier jaar na de Doe Maar breuk opgericht en bestaat naast Ernst uit Jan Hendriks op gitaar en zijn vriendin Rieany Janssen op zang. De band viert het dertigjarig jubileum met een serie concerten door het hele land. Vanmiddag traden ze op in het Drentse dorp Amen, in cultureel café De Amer. Dit is een sfeervolle bruine kroeg met zaaltje en dus een heerlijke plek om een bandje te zien.

De liedjes lijken uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw te komen, maar zijn allemaal zelfgeschreven (door Jansz) en swingen af en toe de pan uit. De bandleden hadden er lol in en dat werkte gelijk door naar het publiek.

We maakten na afloop nog een korte wandeling in de buurt van het café en op de terugweg naar de auto liepen we langs Ernst die aan het inladen was. We hebben hem een hand gegeven en gezegd dat we het erg mooi vonden!

Fragmentjes uit de begintijd van de band.

3 gedachten over “Rienne va Plus in Amen

  1. Daar had ik ooit nooit van gehoord maar ze maken leuke muziek. Ik heb trouwens ook nooit gehoord van van het dorp Amen, grappige naam!

  2. 70 alweer joh… Ik had van deze band werkelijk nog nooit gehoord. En de band doet het al zo lang. Dan doet hij het goed.

  3. Ja dat herken ik natuurlijk wel…. zo af en toe zit ik er zelf ook wel eens tijdens zo’n middag… altijd leuk

    Nog liever rij ik er heen voor een kopje koffie met krentenwegge om dan daarna mijn honden daar in het bos los te laten 😉

Reacties zijn gesloten.