Hier in Veendam

Ik woon alweer tien jaar in Veendam. En dat bevalt nog steeds erg goed. Veendam heeft geen stadsrechten dus is formeel een dorp. Maar het is de op 2 na grootste plaats van onze provincie (Stadskanaal op nummer 2 en de stad Groningen op 1). Door de combinatie groen met veel vijvers wordt Veendam de Parkstad genoemd.

Vanmiddag vanaf de Nassaustraat (1)
Vanaf de Nassaustraat (2)

Bocht Oosterdiep (1)

Bocht Oosterdiep (2) bij de haven

Kapiteinspark
Mooi bankje bij het Veenkoloniaal MuseumMoi!

9 gedachten over “Hier in Veendam

  1. Mooi bankje afkomstig uit Winschoten ja, hoofdstad van gemeente Oldambt, de tweede gemeente der provincie. Tenminste, voor de onlangs gehouden herindeling, maar daar deden Veendam en Oldambt beide niet aan mee, dus de situatie dat Oldambt meer inwoners heeft dan Veendam blijft staan. Ook meer dan Stadskanaal overigens.

    Maar leuke plaats hoor, ik werk er wel eens.

  2. Het lijkt me inderdaad een fijne plaats om te wonen.Veendam is in goed gezelschap voor wat betreft z’n ontbrekende stadsrechten, ook Den Haag is strikt genomen nog altijd een dorp.

  3. Veendam lijkt me een gezellige plaats om te wonen. Het ziet er ruim opgezet en groen uit. Met zelfs een eigen museum!
    Ik heb door bijna heel Nederland gefietst maar om de een of andere reden nooit in Groningen. Nu snap ik wat ik gemist heb (-:

Reacties zijn gesloten.