Met een knipoog

Als je met de auto langsrijdt, schiet je al in de lach. De drogist vlakbij de rotonde met zijn grappige slogans. Een tijdje terug hadden ze er een bord staan met de tekst: ‘Condooms met een smaakje – voor de lekkerbekjes’. Humor gebruiken is een creatieve manier om je product aan te bieden. Helaas stopt de eigenaar ermee. Hij is al op leeftijd. Het pand staat te koop. Hopen dat er een opvolger komt met hetzelfde gevoel voor humor.

Als je oude kranten of tijdschriften doorbladert, moet je je lachspieren af en toe ook bedwingen. De tekst van de advertentie van Wrigley’s hieronder was in de jaren dertig waarschijnlijk bloedserieus bedoeld, maar het komt in de huidige tijd juist grappig en zelfs ongeloofwaardig over. Vooral als je nagaat dat suikerproducten steeds vaker (terecht) een negatief stempel krijgen. Zo staan er in het Stuiversblad ook advertenties die het roken promoten, iets dat tegenwoordig verboden is. Zo kun je zien dat wat ooit normaal was, tegenwoordig met een grinnik wordt weggewuifd .

Je gaat je ook afvragen wat we in de nabije toekomst van onze huidige opvattingen zullen vinden.