Of is dit al het ’Nieuwe normaal?’

Als er al iets duidelijk werd tijdens de persconferentie van gisteravond is dat we op een dood spoor zitten wat betreft het coronabeleid. Het land wordt weer op slot gegooid, terwijl we een jaar geleden alle hoop hadden gezet op de vaccinaties. Dat deze onvoldoende werken is al vervelend genoeg, maar dat ons demissionaire kabinet zo’n stuurloze indruk maakt biedt niet veel hoop voor de toekomst. Want gaan we nu van lockdown naar lockdown? Is alleen in de zomer alles open en gaat in de winter voortaan alles dicht? Hugo de Jonge hamerde erop dat we de booster moeten nemen, terwijl Van Dissel stelt dat de huidige vaccins de nieuwe Omikron-variant niet herkennen. Erg warrig allemaal en in zekere zin zelfs wanhopig, want eigenlijk gaven de heren zelf ook toe dat ze het niet precies wisten.

In een crisis als deze zijn we gebaat bij een goede strategie, maar die ontbreekt eigenlijk al vanaf het begin. Het is natuurlijk ook ingewikkeld om in oorlog te zijn met een virus, want je kunt van te voren niet alles voorspellen.

Het is in elk geval zeker dat de komende tijd weer veel mensen financiële en mentale problemen gaan krijgen door deze  lockdown. Het draagvlak is bij iedereen een stuk minder en wappies en prikkers komen nog meer tegenover elkaar te staan. Wat mij het meest tegen de borst stuit is dat het kabinet zegt met deze lockdown de zorg zoveel mogelijk te willen ontlasten, terwijl in het nieuwe reageerakkoord staat dat er bezuinigd gaat worden op de zorg. Dat is toch niet uit te leggen. Want door eerdere bezuinigingen hebben we nu veel te weinig IC-bedden!

Gezondheid vector gemaakt door pikisuperstar – nl.freepik.com

3 gedachten over “Of is dit al het ’Nieuwe normaal?’

  1. Dat ze het ook allemaal niet weten snap ik , maar ze zijn wél onsamenhangend bezig en lopen vaak achter de feiten aan, laten álles los als het even wat beter gaat en laten brandhaarden als scholen open terwijl door de beperkte lockdown juist iedereen op elkaar gepakt de bezigheden in minder uren stopt.

Reacties zijn gesloten.