De dans ontsprongen

Ik ben sowieso al twee keer de dans ontsprongen wat het krijgen van corona aangaat. Een week of zes geleden heb ik zelfs de hand geschud van iemand die een paar dagen later besmet bleek te zijn. Gelijk een zelftest gedaan toen ik het nieuws hoorde. Een paar dagen later had een collega corona-achtige klachten, ook zij heeft me niet aangestoken. Zou het kunnen dat sommige mensen immuun zijn voor COVID-19? Een nichtje had als enige geen corona, terwijl haar ouders en broer wel behoorlijk ziek waren.

Ik gok dat ik een goede afweer heb, al heb ik ook verhalen gehoord van kerngezonde mensen die wel ten prooi zijn gevallen aan het virus. Sterker nog: steeds meer mensen krijgen het; het komt steeds dichterbij. Misschien krijgen we het uiteindelijk wel allemaal en lopen we met de vaccins steeds verder achter de feiten aan.

Als je me een jaar geleden had verteld dat we met een vaccinatiegraad van 85 procent de corona nog niet zouden hebben uitgeroeid, dan weet ik niet of ik me wel had laten vaccineren. Zo twijfel ik op dit moment ook over of ik de boosterprik wel wil. Zou het kunnen dat je beter beschermd bent als je corona hebt gehad dan wanneer je alleen bent gevaccineerd?

Dit is natuurlijk een erg gevoelig onderwerp, maar ik weet dat dit bij veel mensen speelt. Want gaan we straks dezelfde kant op als in Oostenrijk, waar een vaccinatieplicht komt en je als ongevaccineerde nauwelijks meer toegang hebt tot veel plekken? Of gaan we juist de kant op van Groot-Brittannië, waar men zich er langzamerhand bij heeft neergelegd dat corona niet meer weggaat en dat lockdowns al genoeg ellende hebben veroorzaakt?

Illustratie: Starline / Freepik

2 gedachten over “De dans ontsprongen

  1. Ik kan me helemaal herkennen in jouw beschouwingen. Ik werk voor het Rode Kruis en kom regelmatig in aanraking met besmette mensen. Ik ben een keer positief getest en daarna waren alle testen (ook zelftesten) negatief. Maar het is echt gewoon wachten totdat je weer een keer aan de beurt bent. Die boosterprik twijfel ik ook over. Uit angst voor het onbekende neem ik hem toch maar. Maar ik moet wel de halve provincie doorreizen om hem te halen! belachelijk gewoon. Er zat hier een priklocatie om de hoek.

  2. Al mijn twijfels over de vaccinatie werden bewaarheid. Het virus liep ik in april toch op maar was er nauwelijks ziek van. omdat ik bewezen antistoffen had was dus één prik genoeg, dié heb ik toen , eigenlijk tegen m’n zin, dan toch maar gehaald zodat ik nu ( voor wat het waard is) volledig gevaccineerd ben.
    De brief voor de booster ligt hier al even, en blijft voorlopig liggen, net als ik deed met de brief voor de eerdere vaccinatie. Laat iedereen die graag wil maar gaan. Ik denk er nog heel erg over na. Er zijn inderdaad wel mensen met een natuurlijk afweer . Ook veel met de besmette mensen in aanraking komen kán je immuun maken denk ik.

Reacties zijn gesloten.