Ik teken ervoor!

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat ik doelbewust een schetsboekje kocht met het voornemen om meer te gaan tekenen. Omdat je tegenwoordig steeds meer met allerlei schermen zit opgescheept leek het me goed om een hobby te zoeken die daar niets mee van doen heeft. In hippe termen heet dat ‘offline’, maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon ‘normaal’. We doen van alles achter onze schermen, maar soms is het maar weinig productief en kost het gewoon erg veel tijd.
Ik begon wat tafereeltjes na te tekenen vanaf een foto of illustratie en dat was best leuk om te doen. Ik had nog een doos met kleurpotloden van vroeger en kon er aardig mee uit de voeten. Toch stimuleerde het op de één of andere manier niet genoeg om het door te zetten. Na een aantal mislukte pogingen ging het schetsboekje de kast in en heb ik er jarenlang niet meer naar omgekeken.
In december kreeg ik opeens zin om er weer mee aan de slag te gaan. Een man in onze straat ging verhuizen en het leek me leuk om hem een afscheidskaartje te sturen met zijn getekende hoofd erop. Ik had nog een foto van hem liggen dus kon ik die als voorbeeld gebruiken. Na een poging of vijf was het gelukt en kon ik de kaart bij hem in de bus doen. Hij stuurde een kaart terug en noemde de tekening ‘een waar kunstwerk’. Zo ver zou ik niet gaan, want velen zouden het veel beter hebben gedaan. Toch ging ik vol zelfvertrouwen weer meer tekenen en kreeg er ook schik in.
Ik kocht een doos met 60 kleurpotloden én een oefenboek en heb daar regelmatig wat uit overgetekend. Ik ben nog niet zover dat ik uit mijn blote hoofd iets kan maken, maar hopelijk komt dat ooit. Voor nu is het in elk geval een leuke hobby, die vooral mooi is om uit te voeren met een muziekje op de achtergrond.

Niet onbelangrijk: de puntenslijper!

5 gedachten over “Ik teken ervoor!

  1. O geweldig die puntenslijper, wat vond ik die van de juf op school vroeger prachtig, dat je er met zo’n slingertje aan kon draaien! Ik bewonder iedereen die iets met (kleur) potlood op papier kan krijgen, ik bak er zelf n.l. niets van.

  2. Ik teken ook, en heb denk ik meer kleurpotloden als ik ooit kan opmaken. Ik teken niet elke dag, maar als ik zin heb om te tekenen ga ik er gelijk mee aan de slag.

  3. Tekenen is zo fijn. Mijn vader heeft een houten tekenkist voor me gemaakt waarin alle potloden op kleur naast elkaar liggen (ik koop ze per stuk) met rechts een vak met schuifje voor gum, gewone potloden en doezelaars. Die puntenslijper doet me aan de lagere school denken (-:
    Dat compliment dat je een echte kunstenaar bent, onthoud dat goed! De vlinder en vogel die je hebt getekend zijn prachtig!
    Bewonderende groet.

  4. Je bent een tekentalent maar het is altijd goed om te blijven groeien of wensen te hebben iets te kunnen. Ik kan nog geen poppetje tekenen! En ja offline, mensen kijken zelfs vreemd op als je avond niet reageert. Offline betekent voor mij een boek en geen enkel scherm!

Reacties zijn gesloten.