In ons centrum

Werkzaamheden Promenade

Het centrum van Veendam wordt dit jaar flink aangepakt. Momenteel zijn ze bezig met het herstructureren van de Promenade, 1 van de winkelstraten. Net als op het Veenlust- en Raadhuisplein het geval was, waren de straatstenen verouderd en verzakt. Ook willen ze het terras van een restaurant verplaatsen. Qua uiterlijk wordt het ontwerp van de pleinen doorgetrokken, zoals hier te zien is.

Ondanks alle verfraaiingen is het wel de vraag of het ook meer klanten gaat trekken. Want er zijn inmiddels alweer een paar grote winkels verdwenen. Over 1 daarvan heb ik al een keer geschreven en het is erg jammer dat die weg is, want er waren altijd veel klanten. Helaas hebben ze het niet gered. Dat komt ook omdat Veendam geen echte winkelstad is zoals Winschoten en Groningen. Hier kun je op koopavond bij wijze van spreken een kanon afsteken zonder iemand te raken. Ook op zaterdag is het niet bijzonder druk. Niemand gaat hier heen om een hele dag te winkelen. Ik vind het super dat ze het centrum aanpakken, maar tegelijkertijd vraag ik me af of het ook oplevert wat ze ervan verwachten.

Misschien wordt er ingezet op meer horeca. Want de terrassen zitten wel vaak vol en het zou kunnen dat daar meer toekomst in zit dan in het ouderwetse winkelen. In en om de overdekte Winkler Prins passage loop je langs een aantal voormalige winkelpanden die met raamstickers zijn beplakt. Het ziet er wel fleuriger uit dan als je tegen leegstaande panden aankijkt maar het is toch een gek idee.

Begin dit jaar schreef ik over het feit dat er weer auto’s in de kerkstraat mogen rijden en dat de gemeente de hoop had dat dit meer klandizie aan zou trekken. Inmiddels is gebleken dat de leegstand zo ver is opgelopen dat er is besloten om een aantal voormalige winkelpanden om te bouwen tot appartementen. Een goede zaak, want Veendam gedijt beter bij een kleiner en compacter centrum. Wat dat betreft is menig winkelier jaloers op het overdekte Autorama, wat een kilometer verderop ligt en waar het altijd redelijk druk is.

Nichtje op het vernieuwde Veenlustplein.

3 gedachten over “In ons centrum

  1. Je ziet helaas overal dat er steeds meer gaten in het winkelbestand komen, heel jammer . Maar gelukkig proberen ze het bij jullie wel aantrekkelijker te maken en als er wat appartementen gemaakt worden brengt dat ook weer mensen die boodschappen nodig hebben in de buurt.

  2. Ze hebben een ultieme poging gedaan en die mislukte. Ik probeer mijn spullen nog bij de gewone winkel te halen, maar als ik daar mijn kattenvoer moet halen, dan ben ik per zak 10 euro meer kwijt. Ik hou sowieso niet van winkelen. Pasgeleden slaagde ik erg goed in Den Bosch maar meestal hou ik het maar bij 1 winkel.

Reacties zijn gesloten.