Drenthe blijft boeien…

Eén van de grote voordelen van het wonen in Veendam is dat je zo dicht bij Drenthe zit. Zoals de meesten van jullie wel weten gaan we daar regelmatig heen. Bij deze een fotoblog van twee dagen in Drenthe.

Op Zwarte Zaterdag vermeden wij juist het drukke verkeer. We fietsten van Veendam naar Zuidlaren (“Berend Botje”, je kent het liedje vast wel). Een kleine 15 kilometer door prachtige velden, langs Kielwinderweer en Zuidlaarderveen.
Eenmaal in Zuidlaren aangekomen liepen we over een leuke markt waar natuurlijk van alles te koop maar ook te zien was.
Er werden manden gevlochten, djembé workshops gegeven, je kon kaas, honing en Drentse koek proeven en boomklimmen (voor de kids).
Het bos is vlakbij het centrum van Zuidlaren…
In het museumdorp Orvelte is onlangs het Jan Kruis museum geopend. De van Jan, Jans en de Kinderen bekende striptekenaar overleed in 2017.
Behalve de Jan, Jans strip tekende en schilderde Kruis nog veel meer. Zo was hij in de begintijd ook betrokken bij Sjors en Sjimmie, maakte hij illustraties voor tijdschriften en ontwierp hij advertenties. Hij schilderde diverse portretten (van bijvoorbeeld Albert Mol, Peter van Straaten en Marten Toonder) en maakte een levensgroot schilderij van de koninklijke familie. Hij was een echte kunstenaar!
Beetje vage foto, maar een mooie prent van Kruis die door een engel ter hemelen gedragen wordt
Twee albums gekocht uit de periode nadat hij de rechten van Jan, Jans en de Kinderen had verkocht.
In Westerbork zagen we deze bakfiets. Het Jan Kruis museum zou in eerste instantie in het oude gemeentehuis van Westerbork komen.
We reden door naar het kunstenaarsdorp Zweeloo, waar Vincent van Gogh en Max Liebermann ook ooit hebben rondgelopen.
Ik heb helaas geen informatie kunnen vinden over dit beeld dat in Zweeloo staat.
Plotseling kwamen we deze gigantische muzikale reus tegen. Vervaardigd uit 700 pallets en ruim negen meter hoog!
Meer info
Zonnebloemenveld bij Mantinge.

2 gedachten over “Drenthe blijft boeien…

Reacties zijn gesloten.