Maandplaat “Full circle” – Rupert Holmes

De bekendste hits van de Amerikaanse zanger Rupert Holmes zijn “Him” en “Escape (The Piña Colada song)” en stammen uit 1979. Twee jaar later verscheen “Full circle”, wat je een conceptalbum over de liefde zou kunnen noemen. Tien melodieuze en midtempo songs die over de verschillende aspecten van een relatie gaan.

Holmes vermijdt cryptische teksten en beschrijft allerlei emoties in simpele bewoordingen. Je kunt ieder nummer als een hoofdstuk uit het leven van een koppel beschouwen. Holmes geeft de ruimte om zelf het verhaal te kunnen aanvullen. Zo laat hij in het midden of het stel hun dip te boven komt. De relatie is als een cirkel, met allerlei fases die voorbij gaan maar soms ook terug komen. In het openingsnummer “The end” zingt hij dat elk einde ook een nieuw begin is.

De songteksten speelden altijd al een belangrijke rol in de muziek van Holmes. De hoofdpersoon in “Escape” heeft een uitgeblust huwelijk en plaatst een contactadvertentie. Als hij afspreekt met de dame die heeft gereageerd blijkt het zijn eigen vrouw te zijn. Meer van zijn teksten gaan gepaard met een vette knipoog.

Na dit album legde Holmes zich toe op het schrijven van musicals, TV-series en boeken. Ik zet “Full circle” nog een keer op, met de prachtige hoes (getekend door Craig Tennant) op schoot.

Een gedachte over “Maandplaat “Full circle” – Rupert Holmes

  1. Dit nummer ken ik niet van ze , sommige anderen wel maar dan stonden ze ooit vast in de top want als groep ken ik ze eigenlijk niet echt.,

Reacties zijn gesloten.