Leiden

Laatst brachten we een bezoek aan de stad Leiden. Nog nooit geweest dus geheel blanco de stad betreden. Het was zeer de moeite waard! Prachtige gebouwen, kerken, poorten en een burcht en bijzondere planten in de Hortus botanicus.

De Morspoort

Stadhuis van Leiden, inclusief mooie toren.

De Hartebrugkerk

De Breestraat

Pieterskerk-Choorsteeg

Sebastiaansdoelen

De zandstenen poort van de burcht van Leiden. Het bouwwerk bevindt zich op een heuvel, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Uitzicht vanaf de burcht (1)

Uitzicht vanaf de burcht (2)

De oudste botanische tuin van Nederland: de hortus botanicus in Leiden. De tour begon in een aantal grote kassen, waar vele tropische planten- en boomsoorten te zien waren.

Kleurrijke varen

Bijzonder…

De opvallende bladeren van de orchidee Ludicia Discolor (China)

Pachystachys lutea (India)

Very nice…

In de zomer zal de tuin uiteraard veel kleurrijker zijn.

We logeerden in Rotterdam en pasten op de kat Maria ‘Maraki’.

 

9 gedachten over “Leiden

 1. Ik ben ooit eens in Leiden geweest toen het glazen huis van 3FM er stond. Mooie stad hoor, dat zeker! Met bloemetjes en plantjes heb ik niet zoveel.

 2. ‘Mijn’ stad door de ogen van een ander. Altijd leuk.
  Wat was het, getuige de foto’s, wonderbaarlijk stil op straat. Waren jullie heel vroeg op pad?

  1. Het was op een donderdagmiddag; toen wij rond half zes weer naar de auto liepen was het opeens drukker op straat. Waarschijnlijk vanwege de koopavond.
   Je woont in een mooie stad hoor! Maar dat wist je natuurlijk zelf al ?

   1. Jee, dan was iedereen zeker net even aan het werk. Ik ben bijna drie jaar geleden naar het oosten verhuisd, maar zie daardoor extra goed hoe mooi de stad is. Toch, geef mij nu maar de rust en de ruimte van Gelderland. Om te wonen is die provincie aangenamer.

 3. Leiden is een mooie stad waar altijd wel iets gebeurt. Ik kwam er vroeger wel vaker omdat mijn zoon daar biologie studeerde , dus de botanische tuin ken ik ook wel.
  Je hebt prachtige foto’s gemaakt waarvan ik de meeste wel herken.

Reacties zijn gesloten.