De hele gemeente Veendam wordt bekabeld met glasvezel. Bij het bouwen van ons huis (2006) hielden ze daar al rekening mee en daarom was het niet nodig om de stoep eruit te halen, zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Dat zulke projecten nogal arbeidsintensief zijn blijkt wel uit het feit dat ze er al meer dan tien jaar mee bezig zijn.

In juni 2017 werd er tijdens de werkzaamheden een gasleiding doorboord. Een appartementencomplex werd ontruimd en alle inwoners zaten in hun tuinstoelen op een parkeerterrein in de buurt te wachten totdat het probleem was opgelost.

In december vorig jaar werd ons een nieuwe modem beloofd, zodat we vanaf dat moment gebruik konden maken van het glasvezelnetwerk maar blijkbaar is de planning toch een beetje uitgelopen. We wachten af. Niet dat het qua internetsnelheid iets uitmaakt. We zouden deze nog met een factor tien (!) kunnen verhogen, maar dan betaal je natuurlijk weer hogere maandlasten. Lijkt me niet nodig.

Glasvezel

5 gedachten over “Glasvezel

 • 13 september 2018 om 12:16
  Permalink

  Hier kregen wij een nieuwe gasaansluiting. En allerlei berichten over sneller internet door nieuwe kabels. Maar waar die kabels liggen?

  De enige kabel die er ligt is de oude, zeer oude telefoonkabel …

  Langzame, zelfs trage internet groet,

 • 14 september 2018 om 03:41
  Permalink

  Ik heb geen klachten over snelheid en dus blijft het zoals het is.

 • 14 september 2018 om 12:43
  Permalink

  Ik las van de week dat glasvezel overbodig wordt. Ziggo is momenteel een test aan het uitvoeren voor snelheden op het kabelnetwerk die de snelheid van gv overtreffen.

  • 14 september 2018 om 13:06
   Permalink

   Tja, de techniek gaat sneller dan het aanleggen blijkbaar…

Reacties zijn gesloten.