Firma list en bedrog

Gistermiddag kreeg ik een raar telefoontje. Iemand van een (voor mij) onbekend bedrijf belde op met de mededeling dat een klant van hun de .eu-versie van mijn domeinnaam wilde laten registreren. Het verzoek zou gekomen zijn van een bedrijf uit een dorp dat twintig kilometer verderop ligt. Het leek me erg onwaarschijnlijk dat iemand die zo dichtbij zit precies dezelfde bedrijfsnaam voert. Maar goed, ik liet de man even zijn verhaal doen.

Om te voorkomen dat er dus twee websites met dezelfde naam zouden komen, kon ik het .eu-domein bij hun laten registreren. Voor €19,95 per jaar was het geregeld. Ik moet dan nog wel even een contract tekenen zodat dit allemaal wettelijk dichtgetimmerd zit.

Ik zei tegen de man dat ik zelf wel een domeinnaam kan regelen en dat niet bij hem hoef te doen. Daarop viel een stilte. Ik vroeg naar de naam van dat bedrijf, maar dat wilde hij (uiteraard) niet geven. Na wat heen en weer gepraat trok hij de conclusie dat ik hem niet goed had begrepen. Dat had ik wel. Dit was iemand van de firma List en Bedrog. Nadat ik de telefoon had opgehangen deed ik een korte speurtocht op internet en jawel: ik was niet het enigste ‘slachtoffer’.

Ik ben mondig genoeg om mij te verweren, maar er zijn ongetwijfeld mensen die hier in trappen. Dit komt omdat het, ondanks het onlogische verhaal, allemaal op een redelijk overtuigende manier gebracht wordt. De man aan de andere kant van de lijn sprak duidelijk en beleefd, tot het moment dat ik hem door kreeg. Toen werd hij narrig en kon hij niet wachten om de verbinding te verbreken.

Een gedachte over “Firma list en bedrog

Reacties zijn gesloten.